Jak na 3D Eagle

Uživatelský avatar
Federmann
Administrátor
Příspěvky: 2576
Registrován: pát 15. kvě 2009 11:16:10
Kontaktovat uživatele:

Jak na 3D Eagle

Nový příspěvek od Federmann »

Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
baa
Začátečník
Příspěvky: 4
Registrován: ned 14. úno 2010 21:41:22

Re: Jak na 3D Eagle

Nový příspěvek od baa »

Zdravím,

díky moc za váš článek, pomohl mi rozchodit animace v eagle3d.

Nevíte prosím, jak změnit rychlost otáčení dps v gif animaci?


Díky baa
Uživatelský avatar
Federmann
Administrátor
Příspěvky: 2576
Registrován: pát 15. kvě 2009 11:16:10
Kontaktovat uživatele:

Re: Jak na 3D Eagle

Nový příspěvek od Federmann »

Počtem snímků, dělá to jak klasická TV, 25 nebo 30snímků/sekundu, podle normy. Když se dá, 60obrázků, pak trvá točení 2s atd. zajímavé je snímky i kousek vracet, či je točit ve více osách, ale je to nadlouho.
baa
Začátečník
Příspěvky: 4
Registrován: ned 14. úno 2010 21:41:22

Re: Jak na 3D Eagle

Nový příspěvek od baa »

Ok, díky

Zkoušel jsem to podle nějakého španělského návodu, vytvořit vrstvu layer 230 a umístit body pro kameru, ale popravdě podle vašeho návodu je to jednodušší, šlo by nějak jednoduše otáčet dps podle osy úhlopříčky?
Uživatelský avatar
Federmann
Administrátor
Příspěvky: 2576
Registrován: pát 15. kvě 2009 11:16:10
Kontaktovat uživatele:

Re: Jak na 3D Eagle

Nový příspěvek od Federmann »

Současně krokovat dvě či všechny tři osy.
waldik
Nezúčastněný
Příspěvky: 1
Registrován: stř 17. bře 2010 16:02:17

Re: Jak na 3D Eagle

Nový příspěvek od waldik »

Tak jsem si dnes hrál s vytvářením nových součástek do 3D Eagle a docela se to dá...
Přikládám obrázek SMD LCL filtru vygenerovaný z Eaglu. Pro srovnání je v pravém horním rohu originální součástka (vyfocená pouze mobilem).
Součástka má 3 plošky pro pájení.

W.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Uživatelský avatar
Federmann
Administrátor
Příspěvky: 2576
Registrován: pát 15. kvě 2009 11:16:10
Kontaktovat uživatele:

Re: Jak na 3D Eagle

Nový příspěvek od Federmann »

Přidání článku Jak na 3D Eagle počtvrté
martin
Nezúčastněný
Příspěvky: 2
Registrován: stř 19. srp 2009 7:56:51

Re: Jak na 3D Eagle

Nový příspěvek od martin »

Dobrý deň, mám menší problém s Eagle 3D, všetko v poriadku pracuje len neviem ako spraviť aby som si mohol pri ručnom výbere puzdier pozrieť náhlad 3D knihovien ................ stiahol som si ich z Vašej stránky a rozbalil do súboru img ten som uložil do Eagle3D ........... keď si chcem pozrieť náhlad súčiastky tak sa mi zobrazí okno Eagle: show image ale obrázok súčiastky chýba !! Vedeli by ste mi pomôcť ? Vopred ďakujem za radu!!
Uživatelský avatar
Federmann
Administrátor
Příspěvky: 2576
Registrován: pát 15. kvě 2009 11:16:10
Kontaktovat uživatele:

Re: Jak na 3D Eagle

Nový příspěvek od Federmann »

Je to jeden z nejčastějších dotazů.

Náhled přímo z 3D_Eagle nechodí. Dá se otevřít náhled pouzder a u každého je jeho název, pak v 3D_Eagle přiřadit název dle náhledu.

Je třeba mít otevřen náhled v novém okně. Pokud je stejných pouzder více, stačí přiřadit jen jedno a při opětovném generování souboru .pov se již pouzdra přiřadí automaticky všechny.
Uživatelský avatar
Federmann
Administrátor
Příspěvky: 2576
Registrován: pát 15. kvě 2009 11:16:10
Kontaktovat uživatele:

Re: Jak na 3D Eagle

Nový příspěvek od Federmann »

Ukázka špatně nastaveného času při animaci:
Gif_0.gif
Obrázky mají nastavená čas zobrazení 0s vyjma 8. obrázku, který má 500ms a 9. obrázku, který má 200ms, navíc je první a poslední obrázek totožný.

Zde jsem poslední obrázek smazal a nastavil pro všechny čas zobrazení 100ms, zprůhlednil okolí a nechal trvale otáčet:
Gif_a.gif
Je třeba dávat pozor na dobu zobrazení, pokud nechcete, aby se obrázek při animaci zastavil, pak je nutné mít časy stejné, pokud chcete, aby se obrázek při animaci pozastavil, pak to uděláte délkou zobrazení, pokud chcete, aby se obrázek točil tam i zpět, pak to uděláte opakováním obrázků v požadovaném pořadí.

Pro animaci můžete použít například Microsoft GIF Animator
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
izzy
Nezúčastněný
Příspěvky: 2
Registrován: čtv 14. říj 2010 12:16:26

Re: Jak na 3D Eagle

Nový příspěvek od izzy »

Zdravim mam mali problem ..
Nainstalovalm som vsetko podla vasho navodu , pouzil som na skusku schemu s eaglu 5.6 "hexapod" exportoval som ho do hexapod.pov pre Pov ray a ked spustim genrovanie 3D nahladu v tele textu mi chadze chybu.

#include "tools.inc"
#include "user.inc"

sky_sphere {pigment {Navy}

google kutam uz vise hodiny a neviem prist na riesenie.
Prosim ak niekto pozna riesenie pomozte.Dakujem
Uživatelský avatar
Federmann
Administrátor
Příspěvky: 2576
Registrován: pát 15. kvě 2009 11:16:10
Kontaktovat uživatele:

Re: Jak na 3D Eagle

Nový příspěvek od Federmann »

Řekl bych, že POV-Ray nevidí cestu do knihoven http://www.federmann.cz/index.php/vyrob ... le-potvrte soubor INI

Zde http://www.federmann.cz/index.php/vyrob ... a-3d-eagle je to taky vidět

Library_Path="C:\Program Files (x86)\EAGLE-5.2.0\ulp\Eagle3D\povray"

[160x120, No AA]
Width=160
Height=120
Antialias=Off ......


Musí být přesně dle vaší instalace…
izzy
Nezúčastněný
Příspěvky: 2
Registrován: čtv 14. říj 2010 12:16:26

Re: Jak na 3D Eagle

Nový příspěvek od izzy »

zdravim. problem s chybou

#include "tools.inc"
#include "user.inc"

ostava ale pri pouziti inej verzie POV ray sa ponukne moznost nasledovna:,

Obrázek
a 3D nahlad sa vytvory.Stale vsak ostava

#include "tools.inc"
#include "user.inc"

ako chybove hlasenie. a ostavaju uz len vynechane suciastky vid obrazok.
je moja dedukcia ze chybaju bud kniznice alebo len niesu k dispozicii puzdra danych suciastok k dispozicii ?
skusal som to na defaulnich knizniciach eagla 5.6 ako aj s doplnenim o "PAJA" kniznice ale chyba ostava.
Kontroloval som adresare eagla kde su "INC" subory a tieto sa tam nenachadzaju.

Library_Path="C:\Program Files (x86)\EAGLE-5.2.0\ulp\Eagle3D\povray"

[160x120, No AA]
Width=160
Height=120
Antialias=Off

tato cast je tak isto spravna samozrejme upravena na moju instalaciu:

Library_Path="C:\Program Files\EAGLE-5.6.0\ulp\Eagle3D\povray"

[160x120, No AA]
Width=160
Height=120
Antialias=Off
...
Uživatelský avatar
Federmann
Administrátor
Příspěvky: 2576
Registrován: pát 15. kvě 2009 11:16:10
Kontaktovat uživatele:

Re: Jak na 3D Eagle

Nový příspěvek od Federmann »

Hledá jej na 5.6, ale to nevadí, pokud se vytvoří soubor pro obraz. V Upřesnění budoucího obrazu je popsáno jak tam přiřadit pouzdra.

„"PAJA" kniznice“ s tím nemají nc společného, spíše nebude jeho pouzdra vůbec identifikovat, proto je třeba přiřadit pouzdra ručně. V Jak na 3D Eagle je odkaz na Náhled 3D knihoven, který je třeba stáhnout a rozbalit v PC, otebřít a dle názvu pouzdra přiřadit potřebné pouzdro ze seznamu, který nabízí 3D Eagle při neznámém pouzdru.
baa
Začátečník
Příspěvky: 4
Registrován: ned 14. úno 2010 21:41:22

Re: Jak na 3D Eagle

Nový příspěvek od baa »

Zdravím

mám problém se změnou přiřazení pouzdra, které se upravuje v souboru 3dusrpac.dat, ve win7/64 home tento soubor nemůžu vůbec najít, jinak vše běhá, nevíte někdo, co stím?
Uživatelský avatar
Federmann
Administrátor
Příspěvky: 2576
Registrován: pát 15. kvě 2009 11:16:10
Kontaktovat uživatele:

Re: Jak na 3D Eagle

Nový příspěvek od Federmann »

V článcích o 3D_Eagle je vždy naspodu odkaz na další články, tento problém je popsán v článku Jak na 3D Eagle podruhé
Windows Vista
V OS Windows Vista může být tento soubor poněkud komplikovanější najít, může být ukryt například zde: D:\Users\Uživatel\AppData\Local\VirtualStore\Program Files (x86)\EAGLE-5.8.0\ulp\Eagle3D
baa
Začátečník
Příspěvky: 4
Registrován: ned 14. úno 2010 21:41:22

Re: Jak na 3D Eagle

Nový příspěvek od baa »

Je tam, omlouvám se za zbytečný dotaz, hledal jsem ho vyhledávačem ve win7 a nenašel, asi nehledá všude. Díky
Uživatelský avatar
Federmann
Administrátor
Příspěvky: 2576
Registrován: pát 15. kvě 2009 11:16:10
Kontaktovat uživatele:

Re: Jak na 3D Eagle

Nový příspěvek od Federmann »

Žádný dotaz není zbytečný. On si mnohé ukládá do běžně nepřístupných částí "AppData\Local\VirtualStore", kde se špatně hledá, často se tam dá dostat jen při zapsání cesty rukou, proto jsem to dával jako kus cesty, aby se dal překopírovat a tím se dostat do "AppData" .
cern.tom
Nezúčastněný
Příspěvky: 1
Registrován: stř 14. bře 2012 17:51:27

Re: Jak na 3D Eagle

Nový příspěvek od cern.tom »

Dobrý den, chci poděkovat za dobrý návod na instalaci 3D eagle. Mám jenom jeden dotaz, jak jsem pochopil tak tento software generuje obrázek. Je nějaká možnost aby generoval výstupní data pro konstrukční 3D programy?(CADy, Solid Edge, atd...) Mám to do diplomky, plošný spoj jsem v eaglu namaloval a ještě to potřebujeme nasimulovat jestli se to vejde do speciální konstrukce. a případně vyřešit uchycení.

Děkuji
Uživatelský avatar
Federmann
Administrátor
Příspěvky: 2576
Registrován: pát 15. kvě 2009 11:16:10
Kontaktovat uživatele:

Re: Jak na 3D Eagle

Nový příspěvek od Federmann »

Eagle vytvoří dostatek dat i pro zpracování a opracování plošného spoje, 3D_Eagle vytvoří z Eagle textový soubor, dle kterého PovRay vytvoří obraz. Uchycení a další se dá vzít s Eagle jako takového.
Uživatelský avatar
Federmann
Administrátor
Příspěvky: 2576
Registrován: pát 15. kvě 2009 11:16:10
Kontaktovat uživatele:

Re: Jak na 3D Eagle

Nový příspěvek od Federmann »

milda
Začátečník
Příspěvky: 3
Registrován: úte 04. lis 2014 20:47:22

Re: Jak na 3D Eagle

Nový příspěvek od milda »

Dobrý den, děkuji za skvělý návod na výrobu 3d simulace a následné animace.
Mám dotaz. Nevíte jak ošetřit, aby animace nedělala takové ty stíny, viz odkaz, kde jsem udělal ukázku mé prvotiny dle Vašeho návodu? Asi to bude souviset s hloubkou barev, ale nejsem si jist.
http://postimg.org/image/uw46hymnd/
P.S. Prosím o smazání horního příspěvku - mne to systém nedovolí.
milda
Začátečník
Příspěvky: 3
Registrován: úte 04. lis 2014 20:47:22

Re: Jak na 3D Eagle

Nový příspěvek od milda »

A ještě bych měl otázku ohledně transformátorků do DPS. Nikde jsem žádné 3d pouzdro nenašel. Respektive, když dám přiřadit pouzdro ručně, jelikož to automaticky nejde, tak jsem nenašel v nabídce žádné pouzdro transformátorů - snad jsem se blbě nedíval.
Je tedy někde možné sehnat dodatečné knihovny, případně postup jak je tam dodat?
Diky.
Uživatelský avatar
Federmann
Administrátor
Příspěvky: 2576
Registrován: pát 15. kvě 2009 11:16:10
Kontaktovat uživatele:

Re: Jak na 3D Eagle

Nový příspěvek od Federmann »

1) Světlo je nutné nastavit v 3D_Eagle
2) Transformátory jsou v náhledech na úplném konci

Jinak na začátek pěkné.
milda
Začátečník
Příspěvky: 3
Registrován: úte 04. lis 2014 20:47:22

Re: Jak na 3D Eagle

Nový příspěvek od milda »

Děkuji za odpověď. S tím světlem si zkusím nějak pohrát. Trafíčka sice v 3d náhledech jsou, ale nemůžu součástku přiřadit při ručním výběru, když přes tlačítko ulp vytvářím pov soubor (prostě nejsou v nabídce).
Odpovědět