[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/bbcode.php on line 488: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/bbcode.php on line 488: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/bbcode.php on line 488: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/bbcode.php on line 488: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/bbcode.php on line 488: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/bbcode.php on line 488: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/bbcode.php on line 488: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/bbcode.php on line 488: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/bbcode.php on line 488: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/bbcode.php on line 488: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/bbcode.php on line 488: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/bbcode.php on line 488: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/bbcode.php on line 488: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/bbcode.php on line 488: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/bbcode.php on line 488: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/bbcode.php on line 488: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/bbcode.php on line 488: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/bbcode.php on line 488: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/bbcode.php on line 488: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/bbcode.php on line 488: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/bbcode.php on line 488: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/bbcode.php on line 488: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/bbcode.php on line 488: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/bbcode.php on line 488: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/bbcode.php on line 488: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/bbcode.php on line 488: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/bbcode.php on line 112: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/session.php on line 1056: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3897)
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4762: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3897)
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4764: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3897)
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4765: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3897)
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4766: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3897)
"Hi-Fi svět" federmann.cz :: Zobrazit téma - Jak na 3D Eagle
"Hi-Fi svět" federmann.cz
http://forum.federmann.cz/

Jak na 3D Eagle
http://forum.federmann.cz/viewtopic.php?f=9&t=4
Stránka 1 z 1

Autor:  Federmann [ sob 16. kvě 2009 14:17:36 ]
Předmět příspěvku:  Jak na 3D Eagle

Otvírám diskusi na téma:








Autor:  baa [ ned 14. úno 2010 21:50:08 ]
Předmět příspěvku:  Re: Jak na 3D Eagle

Zdravím,

díky moc za váš článek, pomohl mi rozchodit animace v eagle3d.

Nevíte prosím, jak změnit rychlost otáčení dps v gif animaci?


Díky baa

Autor:  Federmann [ ned 14. úno 2010 22:32:55 ]
Předmět příspěvku:  Re: Jak na 3D Eagle

Počtem snímků, dělá to jak klasická TV, 25 nebo 30snímků/sekundu, podle normy. Když se dá, 60obrázků, pak trvá točení 2s atd. zajímavé je snímky i kousek vracet, či je točit ve více osách, ale je to nadlouho.

Autor:  baa [ stř 17. úno 2010 17:44:34 ]
Předmět příspěvku:  Re: Jak na 3D Eagle

Ok, díky

Zkoušel jsem to podle nějakého španělského návodu, vytvořit vrstvu layer 230 a umístit body pro kameru, ale popravdě podle vašeho návodu je to jednodušší, šlo by nějak jednoduše otáčet dps podle osy úhlopříčky?

Autor:  Federmann [ stř 17. úno 2010 18:13:50 ]
Předmět příspěvku:  Re: Jak na 3D Eagle

Současně krokovat dvě či všechny tři osy.

Autor:  waldik [ stř 17. bře 2010 16:22:16 ]
Předmět příspěvku:  Re: Jak na 3D Eagle

Tak jsem si dnes hrál s vytvářením nových součástek do 3D Eagle a docela se to dá...
Přikládám obrázek SMD LCL filtru vygenerovaný z Eaglu. Pro srovnání je v pravém horním rohu originální součástka (vyfocená pouze mobilem).
Součástka má 3 plošky pro pájení.

W.

Autor:  Federmann [ pát 30. črc 2010 23:13:24 ]
Předmět příspěvku:  Re: Jak na 3D Eagle

Přidání článku

Autor:  martin [ sob 07. srp 2010 11:12:57 ]
Předmět příspěvku:  Re: Jak na 3D Eagle

Dobrý deň, mám menší problém s Eagle 3D, všetko v poriadku pracuje len neviem ako spraviť aby som si mohol pri ručnom výbere puzdier pozrieť náhlad 3D knihovien ................ stiahol som si ich z Vašej stránky a rozbalil do súboru img ten som uložil do Eagle3D ........... keď si chcem pozrieť náhlad súčiastky tak sa mi zobrazí okno Eagle: show image ale obrázok súčiastky chýba !! Vedeli by ste mi pomôcť ? Vopred ďakujem za radu!!

Autor:  Federmann [ sob 07. srp 2010 21:32:05 ]
Předmět příspěvku:  Re: Jak na 3D Eagle

Je to jeden z nejčastějších dotazů.

Náhled přímo z 3D_Eagle nechodí. Dá se otevřít náhled pouzder a u každého je jeho název, pak v 3D_Eagle přiřadit název dle náhledu.

Je třeba mít otevřen náhled v novém okně. Pokud je stejných pouzder více, stačí přiřadit jen jedno a při opětovném generování souboru .pov se již pouzdra přiřadí automaticky všechny.

Autor:  Federmann [ pát 27. srp 2010 12:27:27 ]
Předmět příspěvku:  Re: Jak na 3D Eagle

Ukázka špatně nastaveného času při animaci:

Gif_0.gif
Obrázky mají nastavená čas zobrazení 0s vyjma 8. obrázku, který má 500ms a 9. obrázku, který má 200ms, navíc je první a poslední obrázek totožný.

Zde jsem poslední obrázek smazal a nastavil pro všechny čas zobrazení 100ms, zprůhlednil okolí a nechal trvale otáčet:

Gif_a.gif

Je třeba dávat pozor na dobu zobrazení, pokud nechcete, aby se obrázek při animaci zastavil, pak je nutné mít časy stejné, pokud chcete, aby se obrázek při animaci pozastavil, pak to uděláte délkou zobrazení, pokud chcete, aby se obrázek točil tam i zpět, pak to uděláte opakováním obrázků v požadovaném pořadí.

Pro animaci můžete použít například

Autor:  izzy [ čtv 14. říj 2010 12:26:13 ]
Předmět příspěvku:  Re: Jak na 3D Eagle

Zdravim mam mali problem ..
Nainstalovalm som vsetko podla vasho navodu , pouzil som na skusku schemu s eaglu 5.6 "hexapod" exportoval som ho do hexapod.pov pre Pov ray a ked spustim genrovanie 3D nahladu v tele textu mi chadze chybu.

#include "tools.inc"
#include "user.inc"

sky_sphere {pigment {Navy}

google kutam uz vise hodiny a neviem prist na riesenie.
Prosim ak niekto pozna riesenie pomozte.Dakujem

Autor:  Federmann [ čtv 14. říj 2010 14:26:48 ]
Předmět příspěvku:  Re: Jak na 3D Eagle

Řekl bych, že POV-Ray nevidí cestu do knihoven http://www.federmann.cz/index.php/vyrob ... le-potvrte soubor INI

Zde http://www.federmann.cz/index.php/vyrob ... a-3d-eagle je to taky vidět

Library_Path="C:\Program Files (x86)\EAGLE-5.2.0\ulp\Eagle3D\povray"

[160x120, No AA]
Width=160
Height=120
Antialias=Off ......


Musí být přesně dle vaší instalace…

Autor:  izzy [ čtv 25. lis 2010 13:26:16 ]
Předmět příspěvku:  Re: Jak na 3D Eagle

zdravim. problem s chybou

#include "tools.inc"
#include "user.inc"

ostava ale pri pouziti inej verzie POV ray sa ponukne moznost nasledovna:,

Obrázek
a 3D nahlad sa vytvory.Stale vsak ostava

#include "tools.inc"
#include "user.inc"

ako chybove hlasenie. a ostavaju uz len vynechane suciastky vid obrazok.
je moja dedukcia ze chybaju bud kniznice alebo len niesu k dispozicii puzdra danych suciastok k dispozicii ?
skusal som to na defaulnich knizniciach eagla 5.6 ako aj s doplnenim o "PAJA" kniznice ale chyba ostava.
Kontroloval som adresare eagla kde su "INC" subory a tieto sa tam nenachadzaju.

Library_Path="C:\Program Files (x86)\EAGLE-5.2.0\ulp\Eagle3D\povray"

[160x120, No AA]
Width=160
Height=120
Antialias=Off

tato cast je tak isto spravna samozrejme upravena na moju instalaciu:

Library_Path="C:\Program Files\EAGLE-5.6.0\ulp\Eagle3D\povray"

[160x120, No AA]
Width=160
Height=120
Antialias=Off
...

Autor:  Federmann [ čtv 25. lis 2010 19:56:32 ]
Předmět příspěvku:  Re: Jak na 3D Eagle

Hledá jej na 5.6, ale to nevadí, pokud se vytvoří soubor pro obraz. V je popsáno jak tam přiřadit pouzdra.

„"PAJA" kniznice“ s tím nemají nc společného, spíše nebude jeho pouzdra vůbec identifikovat, proto je třeba přiřadit pouzdra ručně. V je odkaz na Náhled 3D knihoven, který je třeba stáhnout a rozbalit v PC, otebřít a dle názvu pouzdra přiřadit potřebné pouzdro ze seznamu, který nabízí 3D Eagle při neznámém pouzdru.

Autor:  baa [ pon 12. bře 2012 18:00:24 ]
Předmět příspěvku:  Re: Jak na 3D Eagle

Zdravím

mám problém se změnou přiřazení pouzdra, které se upravuje v souboru 3dusrpac.dat, ve win7/64 home tento soubor nemůžu vůbec najít, jinak vše běhá, nevíte někdo, co stím?

Autor:  Federmann [ pon 12. bře 2012 18:11:39 ]
Předmět příspěvku:  Re: Jak na 3D Eagle


Autor:  baa [ pon 12. bře 2012 19:45:23 ]
Předmět příspěvku:  Re: Jak na 3D Eagle

Je tam, omlouvám se za zbytečný dotaz, hledal jsem ho vyhledávačem ve win7 a nenašel, asi nehledá všude. Díky

Autor:  Federmann [ pon 12. bře 2012 20:05:36 ]
Předmět příspěvku:  Re: Jak na 3D Eagle

Žádný dotaz není zbytečný. On si mnohé ukládá do běžně nepřístupných částí "AppData\Local\VirtualStore", kde se špatně hledá, často se tam dá dostat jen při zapsání cesty rukou, proto jsem to dával jako kus cesty, aby se dal překopírovat a tím se dostat do "AppData" .

Autor:  cern.tom [ stř 14. bře 2012 18:00:51 ]
Předmět příspěvku:  Re: Jak na 3D Eagle

Dobrý den, chci poděkovat za dobrý návod na instalaci 3D eagle. Mám jenom jeden dotaz, jak jsem pochopil tak tento software generuje obrázek. Je nějaká možnost aby generoval výstupní data pro konstrukční 3D programy?(CADy, Solid Edge, atd...) Mám to do diplomky, plošný spoj jsem v eaglu namaloval a ještě to potřebujeme nasimulovat jestli se to vejde do speciální konstrukce. a případně vyřešit uchycení.

Děkuji

Autor:  Federmann [ úte 20. bře 2012 20:27:00 ]
Předmět příspěvku:  Re: Jak na 3D Eagle

Eagle vytvoří dostatek dat i pro zpracování a opracování plošného spoje, 3D_Eagle vytvoří z Eagle textový soubor, dle kterého PovRay vytvoří obraz. Uchycení a další se dá vzít s Eagle jako takového.

Autor:  Federmann [ ned 06. črc 2014 14:26:55 ]
Předmět příspěvku:  Re: Jak na 3D Eagle



Obrázek

Autor:  milda [ úte 04. lis 2014 21:07:59 ]
Předmět příspěvku:  Re: Jak na 3D Eagle

Dobrý den, děkuji za skvělý návod na výrobu 3d simulace a následné animace.
Mám dotaz. Nevíte jak ošetřit, aby animace nedělala takové ty stíny, viz odkaz, kde jsem udělal ukázku mé prvotiny dle Vašeho návodu? Asi to bude souviset s hloubkou barev, ale nejsem si jist.
http://postimg.org/image/uw46hymnd/
P.S. Prosím o smazání horního příspěvku - mne to systém nedovolí.

Autor:  milda [ stř 05. lis 2014 22:42:23 ]
Předmět příspěvku:  Re: Jak na 3D Eagle

A ještě bych měl otázku ohledně transformátorků do DPS. Nikde jsem žádné 3d pouzdro nenašel. Respektive, když dám přiřadit pouzdro ručně, jelikož to automaticky nejde, tak jsem nenašel v nabídce žádné pouzdro transformátorů - snad jsem se blbě nedíval.
Je tedy někde možné sehnat dodatečné knihovny, případně postup jak je tam dodat?
Diky.

Autor:  Federmann [ čtv 06. lis 2014 0:21:24 ]
Předmět příspěvku:  Re: Jak na 3D Eagle

1) Světlo je nutné nastavit v 3D_Eagle
2) Transformátory jsou v náhledech na úplném konci

Jinak na začátek pěkné.

Autor:  milda [ čtv 06. lis 2014 7:02:12 ]
Předmět příspěvku:  Re: Jak na 3D Eagle

Děkuji za odpověď. S tím světlem si zkusím nějak pohrát. Trafíčka sice v 3d náhledech jsou, ale nemůžu součástku přiřadit při ručním výběru, když přes tlačítko ulp vytvářím pov soubor (prostě nejsou v nabídce).

Stránka 1 z 1 Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
https://www.phpbb.com/