Vzhledem k tomu, že jsem měl možnost se osobně zůčastnit akce v Rožnově rád bych přidal pár postřehů. Celá akce byla připravena dost podivným způsobem. Podmínky testování naprosto nemohly objektivně vést i nezávislému posouzení předváděných zesilovačů. Vzhledm k tomu, že poslechový prostor má na reprodukci naprosto zásadní vliv, mástnost kde test probíhal byla pro tyto účely naprosto nevyhovující. Zpívající ptáky bych ještě bral, ale sekačku pod oknem, no to byla příšernost. Stejně tak naprosto nezatlumené stěny, kde se zvuk mlátil jak kulka v cylindru, degradovaly posledchový prostot takovým způsobem, že nemá vůbe smyls takové akce za takových podmínek pořádat. Navíc mám velké podezření, že repro soustavy vykazovaly nějakou závadu ve výhýbce, někde v pásmu kolem 300Hz, ale to berte jako mé subjektivní hodnocení. Objektivní test by musel být zorganizován způsobem, kdy by jednotlivé zesilovače hrály naslepo, že by nikdo z přítomných posluchačů nesměl vědět, který zesilovač právě hraje. A následně například přidělením hvězdiček jednotlivým zesilovačům např A, B, C ,D by se vyhodnotilo, který stroj získal nejlepší hodnocení.
Věřím, že si každý už udělal svůj obrázek.
Zesilovač HQQ je v dané cenové kategorii, jednoznačným a jasným vítězem. PMA měl rovněž velmi slušný zvuk a ani nebylo potřeba tak přepálit tu pasáž vážné hudby. Hybrid mne tedy opravdu zklamal, čekal jsem ten chrakteristický zvuk elektronek, ale ten se nedostavil a navíc byl zvuk naprosto nezajímavý. DPA je DPA a lepší už to nebude. And last but not least, je škoda že nezazněl QQF-55KS, možná by to bylo slušné 3-tí místo.
|